KOPI @ SETIA ALAM

By anakdenesor - Thursday, April 04, 2019



KOPI @SETIA ALAM |  Setia alam merupakan bandar yang semakin membangun,kawasan penempatan yang AD katakan untuk golongan elite gituw..mungkin suatu hari nanti akan jadi macam putrajaya. AD suka stay kawasan ni sebab bg AD so far aman, and enviroment die okay. AD ni penggemar coffee tau. Klo expresso tu bile minum tu badan da kebal, kalau mengantok still bole tdo jugak hahaha😁kedai ni da lama aim, cuma baru baru ni la berkesempatan untuk pergi.

Kedudukan kedai ini bersebelahan dengan sengheng. Senang kan nak cari. AD pergi bersama kawan kawan since kami mmg peminat kopi. Apa yang AD suka kedai ni ialah nama kedai ni je pon da cukup simple tapi memberi impact yang besar. KOPI. ha senang nk sebut dan sah sah dalam tu ada kopi kan. Jom kita lihat bahagian dalaman kedai ni mcam mana pula

decoration yang menarik
whats in your coffee

penuh kan kedai
Seperti yang anda lihat, kedai ini berkonsepkan hipster dan menggunakan kontena. Menarik bukan, lain daripada yang lain. Kalau anda datang waktu tengah hari mmg full la orang kat sini tau. Walaupun full house tapi service yang diberikan masih lagi tiptop. Pelayan yang mesra pelanggan. Waktu AD pergi dulu KOPI ada buat promosi...if korang semua check in di FB di KOPI anda akan dapat free 1 scoop ice cream! yeahh bende free siapa yang xnak kan. Makanya laju la tangan AD untuk check in. Jika datang bertiga make sure 3 orang kne check in juga. Baru semua orang dapat complimentary ice cream tu. Mari kita lihat pula bagaimana rupanya makanan yang AD dan kawan kawan pesan

chicken salad dengan aglio olio

ni AD punya alaa lupa pula nama dia

ni la complimentary ice cream yang AD dapat then kitwg just add on wafer

and of course kek and coffee!

Mengenai harga bagi AD harga macam biasa la kalau kita makan di cafe kan, rm15 and above tapi portion die besar..siyes kenyang punya la. Rasa pon sedap! sangat la berbaloi dengan harganya. Memang AD puas hati sangat.

Sempat lagi tu pose

i can't expresso how much u bean to me!😉
 Kedai ini terletak di:
Suite 1-6-G, Dataran Setia Prima, W, Jalan Setia Prima S U13/S, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

Beroperasi bermula 11.30 pagi hingga 10.30 malam 


  • Share:

You Might Also Like

21 Comments

  1. terbaek ni.. nampak sedap menu :)

    ReplyDelete
  2. Nampak bestnyaaaa #SisGilerKopi hehehehe

    ReplyDelete
  3. menu nampak menyelerakan... akak jarang jengah area2 sana... biasa area kl n selangor belah2 sini je

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yeake..sini banyak gak kedai yang menarik kak..klo ada masa cuba la melawat haha

      Delete
  4. Cantik dekorasi dia.. Menu pun best.. minum kopi sambil makan kek.. pergh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! kalau hujan tu lagi best..kopi panas dengan kek..nyummmehh

      Delete
  5. suka juga setia alam.. putrajaya, tak bising mcm KL

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. sedappp mmg sedap tau...kne cubaa..kan sunyi tak macam kl..sesak aihh

      Delete
  7. Cakap pasla kopi ni memang tak boleh dengar, terus terbayang aroma dan rasa dia..hurmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa sis jgn la cakap...kite ni addict da ngan kopi..perghh bau die je da excited belum lagi rasa

      Delete
  8. Okay, memang hipster habis tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..dalam die x luas sgt tapi cozy la environment..worth to try

      Delete
  9. pernah dengar tempat ni.. tapi belum berkesempatan untuk nak menyinggah

    ReplyDelete