Reading goal 2019

By anakdenesor - Thursday, October 24, 2019


Yeayyy! Finally da complete reading goal! AD cuba untuk habiskan challenge ni sebab 2018 dengan 2017 tak pernah nak habiskan goal hahaha..terok nau kan. So yeah this year AD cuba mengotakan new year resolution for this year. Akhirnya berjaya juga capai target,AD cuba cari buku yang kena dengan genre AD which is bukan romance more to fantasy and adventure. 

Mai kita tengok antara titles yang AD baca tahun ni. AD juga mix antara ebook dengan physical book,sebab kekadang ada masa bila AD travel,AD tak suka bawak buku sebab nnti jadi berat, so AD akan baca ebook and buku yang AD baca mostly English book. Main reason sebab english book lagi kena dengan citarasa AD.

  Antara buku yang AD baca tahun ini. Actually banyak lagi buku kat rumah tu tapi tulah xde masa lagi nak baca. Buku yang pinjam pon banyak ha. Gatai tangan nak pinjam lagi kan hahah.😅 AD guna goodreads untuk track buku yang AD baca sebab die boleh track page berapa yang kita baca, boleh letak wishlist buku yang kita nak baca, boleh baca reviews orang pasal buku. Hope AD akan dedicated la teruskan usaha membaca ni😜

  • Share:

You Might Also Like

17 Comments

  1. tahniah2.... memang rajin betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba merajinkan diri je ni..hahah da 2 tahun tak pernah habis kalini nasib baik habis haha

      Delete
  2. wow banyaknya english novel. Bagusnya AD! Keep it up okay

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka baca romance novel, tu yang pilih novel english hehe

      Delete
  3. waaa rajin nya membaca, boleh kongsikan cerita dengan pengunjung.

    salam kenalan dari saya, nak tanya ini sudi ke blog awak bertukar link dengan blog saya. Kalau awak sudi beritahu saya ye di email

    blogohsenyum@gamil.com

    ini blog saya www.oohsenyum.com saya tunggu tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah memang buat book review pon heheh..oh ya aritu kita da tukar link da kan

      Delete
  4. tahniah
    tahun depan tambah lagi bilangannya.

    ReplyDelete
  5. Wow, bestnya! Semoga berjaya menghabiskan misi ni. !! ^^

    ReplyDelete
  6. Keep it up... You can achieve your reading goals untuk tahun ni...

    ReplyDelete
  7. tahniah sebab complete reading goal, teruskan membaca 😊😊

    ReplyDelete
  8. Yeah!! Tahniah AD.. Jarang dah baca buku BI.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Tahniah yer. Zumal banyak lagi tak khatam

    ReplyDelete

anakdenesor's bookshelf: read

Awek Chuck Taylor
Guys Read #6: Terrifying Tales
WTF Are Men Thinking?: 250,000 Men Reveal What Women REALLY Want to Know
Open Very Carefully: A Book with Bite
101 info Seronoknya Mengenal Al-Quran
The Book with No Pictures
Library of Souls
Hollow City
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
AJAIB
A Monster Calls
Sebuah Usaha Melupakan
The Sun Is Also a Star
One Came Home
Owl Moon
The Fault in Our Stars
When You Reach Me
Thirteen Reasons Why
Everything, Everything
Seek


anakdenesor's favorite books »