Day 2# My Favourite Quote

by - Tuesday, November 13, 2018

Selamat pagi semua..nampaknya AD masih terumbang ambing lagi ni dalam menyelesaikan challenge ni..aiya mana pegi azam baru ni..apa pon tak boleh ni..Back with the challenge, today AD akan bagitau antara qoute kegemaran AD. Antara penulis yang AD minati adalah Tere Liye..kenal tak?beliau merupakan penulis buku hafalan solat delisa..AD suka ayat yang digunakan sebab mostly kene dengan jiwa,plus ayat die kebanyakkan nya sangat sempoi dan mendalam maknanya..deep katakan.


AD juga minat quote daripada buku WONDER. Penulis buku tersebut adalah R.J Palacio. ayat yang diterapkan dalam buku bagi AD sedikit sebanyak membantu dalam kehidupan harian.

Baca review buku tersebut di SINI

  Antara ayat lain yang AD suka adalah

If they stare, let them stare, you can't blend in when you're born to stand out

Manakala ini pula antara ayat yang Mr.Browne  ucapakan 


 "This is why I love using precepts in my classroom. You throw them out there, and you never know what you're getting back, what’s going to strike a chord with a kid, or what's going to make them think a little deeper, a little bigger, than if they were just trying to answer a question from a book.

 Ini adalah antara quotes yang AD minat..bagaimana dengan anda pula?



You May Also Like

8 Comments

  1. Ada byk quotes yang akak simpan dlm fon..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. share la sket sis..heee rasa ade je ayat best terus simpan kan

      Delete
  2. Best quote Tere Liye tu..kena pulak tepat kat jantung rasanya..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat ayat tere liye semua best..menusuk la..haha

      Delete
  3. Sha teringin juga nak baca buku Tere Liye nie.. Selalu baca quote beliau je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku die ade dlm ebook kak sha,sye bce online je

      Delete