Shopping online @Barang dapur basah




Hello peeps! I have been so busy lately,preparing materials for students since they will open the school back. Okay back to the topic, Online shopping!!yeayyyy. AD first time cuba order barang online masa last year. Then since this year kena pulak PKP so da masuk 4x AD order online dengan barang dapur basah.



KELEBIHAN
Kenapa AD suka membeli daripada barang dapur basah sebabnya 
  • Barang fresh
  • dah siap siang dan bersihkan, so dapat tu terus masak je tau
  • Pakej yang disediakan menarik
  • Pes masakan yang tersedia..banyak pilihan boleh didapati di website ni. Of coz my fav is pes sambal serbaguna dan pes masak lemak cili padi. 
KEKURANGAN
  • Penghantaran bukan setiap hari, means penghantaran mengikut kawasan, lets say kawasan A penghantaran setiap hari selasa
  • Certain barang a bit pricey..macam santan kotak..but optional, so utk santan boleh beli di kedai biasa kan..heheh

Setiap tempahan yang dibuat mestilah RM50 dan keatas tidak termasuk caj penghantaran..and caj penghantaran RM17..quite picey dowh...disebabkan itu AD akan beli stok sekali banyak, tahan la 2 minggu..anggaplah delivery caj tu dah termasuk upah untuk bersihkan segala barangan yang kita order.
Part yang paling best bila customer service laju. Ada  satu masa tu AD ada beli barang tapi bila barang sampai ada yang tak cukup,so AD pon DM la dekat ig,admin kat ig memang peramah dan mesra pelanggan, beliau la yang tolong settlekan barang yang tak sampai tu..rupanya kerana tiada stock (dapat refund)

Sejak menggunakan service ni, semua bende senang je nak buat..macam macam resepi AD da cuba..even masa raya pon AD ada beli kuah kacang segera..weh nama je segera tapi rasa dia sebijik bhai macam mak den buat..cukup rempah, then kacang die pon blend kasar..memang syok la makan.
So korang tunggu apa lagi..cuba la risik risik website ni tau. Tak menyesal lah beli.

website:www.barangdapurbasah.my



6 comments:

  1. Mesti kawasan tertentu je ada servis ni.
    Apapun memudahkan urusan lebih-lebih lagi tak payah siang bahan basah.

    ReplyDelete
  2. Thanks for your sharing 😊 have a lovely day 😊

    ReplyDelete
  3. Wahhh menarik jugak eh beli barang basah thru online! I selalu teragak agak nak beli but now I should try 😁

    ReplyDelete
  4. ya kali beli santan mesti online wkwkwk

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum. Waah. dunia semakin mudah.

    ReplyDelete
  6. skrg ni mudah. nak beli brg dapur x yah ke pasar lagi. semuanya order on9 je. kalau lagi bagus siap siang ikan n bersihakan terus!

    ReplyDelete