Harum Manis

By anakdenesor - Saturday, October 12, 2019

Biasanya kalau sebut pasal harum manis akan teringat buah harum manis yang terkenal di perlis tu kan. Haaa tapi arini AD bukan bercakap pasal harum manis buah, tetapi Harum Manis ini merupakan sebuah restoran yang terletak di Setia Alam. Okay apa yang best sangat pasal restoran ini?

Alamat:
36-G, Jalan Setia Utama AS U13/AS, Setia Alam, 40170 Shah Alam, Selangor

Waktu beroperasi:
12pm-10pm

Restoran ini merupakan restoran masakan indonesia. Owner kedai ni berasal daripada indonesia. Meyediakan servis booking sebelum datang,mudah bukan. AD selalu pergi time bulan puasa dlu..so sebelum datang tu da siap booking untuk berapa orang dan makanan ape..seronok tau..servis kedai ni memang terbaik lah. Owner yang friendly and staff yang cekap gituw. **heee baru sekarang ada masa nak buat review ya ampunn hahah. Cozy je bila berada dalam kedai ni.




 Masakan die SEDAPPPP! rugi tau kalau tak cuba dan of coz harga amat berpatutan. Starting daripada 8.50 untuk nasi sangat la berbaloi. Okay jangan risau,nmapak sambal merah menyala macam pedas amat je kan, tapi sebenarnya tidak. Secukup rasa je so kalau ada yang tak kuat pedas bole juga cuba untuk makan. Mungkin sebab itu ramai juga customer daripada kaum cina yang datang kesini. Tunggu ape lagi guys kamon! serbu cepat 

friendly sangat owner ni

 


  • Share:

You Might Also Like

21 Comments

  1. Ooo bukan buah yer. Macam best je, boleh la Zumal try nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kali ni bukan buah yea zumal..mai la..kalau datang sini rojer..AD bawak g kedai ni..dekat ngan uma

      Delete
    2. Ooo dekat ye AD. Nanti belanja tau

      Delete
  2. hidangan nampak sedap, jenis makanan camni memang faberet aku.

    ReplyDelete
  3. masa baca tajuk tu akak memang ingat mangga harum manis tau heheheh

    ReplyDelete
  4. baca tajuk tadi kak ana ingatkan nak cite pasal mangga rupanya nama restoran, sedap2 nampak menu depa, kak ana follow sini naa #399

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye kak ana..selalu like gambar kat ig je hahah..
      iyea tu la ramai yang salah anggap ingat pasal buah hehe

      Delete
  5. Harum manis memang dikaitkan buah mangga..

    sudah jadi brand

    cuba kalau restoran ini jual produk berasas mangga harum manis kira best juga tu

    ReplyDelete
  6. owh
    ingat restoran nih berasaskan mangga harum manis
    dah baca rupanya makanan indonesia
    fuh nampak sedap dan menarik

    ReplyDelete
  7. alaaa aritu pi setia alam xperasan pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sebelah kedai tan sri sahara yang populer dengan kambing bakar tu

      Delete
  8. igt buah harum manis tadi. oh oh i love your new header. comel !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yang ingat buah hahaha..yeake?awww mekacih tu design masa tengah boring hehe

      Delete
  9. haha nama macam nama buah dah. btw, nampak sedap ja juadah-juadah tu. Syed singgah sini ya sambil jadi follower yang ke 400 hehe. Jemput singgah blog sy:)

    ReplyDelete