Bullet Journal

by - Thursday, September 27, 2018





Hye peeps,

Lately ni AD baru berjinak jinak dengan bullet journal. Yeah since AD rasa AD banyak masa terluang why not start dengan bullet journal kan.

Pernah dengar istilah bullet journal?


Bullet Journal ini planner yang bersifat analog. Diberi nama bullett sebab dekat buku tersebut ada dot kecik yang mcm bullet. Ada juga yang pakai line macam buku biasa, dan satu lagi line macam buku matematik masa sekolah rendah dulu tu..igt x..

Kenapa AD suka bullett journal ni?
Membantu kita untuk merancang kegiatan harian, mood kita dan macam macam lagi la.  Boleh juga digunakan sebagai trekker saving kita. Yang menarik tentang bullet journal ni sebab kita boleh melukis,doodles, warna semua dalam buku ni. Kira macam melepaskan stress juga la. Daripada asyik tulis panjang panjang ko igt kte ni igt ke,so dengan menggunakan bullet journal ini bagi AD ia menjimatkan masa, dan lagi ceria sebab boleh lukis, menconteng pon bole..ehh buku kite apa ada hal kan.






Gambar diatas contoh perkara yang korang boleh tulis dalam buku tu. Macam macam lagi boleh letak dalam buku tu tau.AD punya buku still work in pogress..hee nnti ada masa baru tunjuk keh.Menarik x?ada yang dah buat ke?mai la share

You May Also Like

10 Comments

  1. Replies
    1. kan..tu yang akhirnya terjebak juga buat..asyik tgk org buat cambest je

      Delete
  2. tak pernah dengar bullet jurnal ni tapi macam best la..nampak kemas dan tersusun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam personal diari pon ade..sebab boleh letak macam macam dalam tu...ikut kite la nak letak ape pon

      Delete
  3. Tulisan cantik takpalah, kalau tulisan Mai boleh sakit hati tengok sendiri nanti, comotttt. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama je comot nya mai..tkpe journal kite sndri..orang bukan tgk pon heheh

      Delete