Resepi Sosej Roll

by - Wednesday, June 27, 2018

Hye peeps!
Lama menyepi yeadok..seronok sangat beraya nya ha. Meh arini terlampau rajin..al kisahnya nak menghabiskan roti, takot expired kan..jom tengok resepinya di bawah

Bahan-bahan:
  • Roti
  • Sosej
  • Bread crumbs
  • telur
  • botol untuk menggelek/penggelek 

Caranya:

  •  Roti tadi dipotong tepi dan  digelek bagi nipis..bagi mampat gitu
  • Then selepas da gelek roti tu, letak sosej dan gulungkan..gamkan bahagian tepi dengan telur
  • Selepas tu salutkan dengan telur dan kemudian breads crumbs

 Ha camtu hasilnya..then panaskan minyak dan sedia untuk digoreng..okeh tips: telur tadi diletakkan sedikit garam dan boleh tambah seasoning yang korang suka macam lada hitam ke kan..tapi cam AD,AD letak chili flakes...aummm best...patot cuba tau..

You May Also Like

12 Comments

  1. Replies
    1. betul tu..bawak bekal pon best..hangat je dalam oven kat opis kan

      Delete
    2. Kalau ada oven kat opis nemang syok..

      Delete
    3. aah ade..kitwg punya staff room da siap microwave..

      Delete
  2. terbaek.. sedap ni.. selalu beli je.. teringin nak buat sendiri. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu selalu gak beli tapi msalahnya berminyak sangat..AD takleh makan berminyak nnti mula la tonsil dtg balik..so ni bile kite buat sndri elok je..xde berminyak pon

      Delete
  3. lama tak buat sosej roll ni ... tetiba rasa nak buat bila nampak resepi AD ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah mengidam kan...buat la..sedapnyaaa cewahh

      Delete