Resepi Overnight Oat

by - Saturday, June 30, 2018


Selamat Pagi semua!

Wake up!

harini Ad nak shared satu resepi mudah untuk yang berdiet. AD kekonon la nak diet seblum birthday, kite lihat tercapai atau tidak nnti..dah rasa diri berat sgt je skrang..so sebagai permulaan kite start dlu dengan makanan yang sihat..jom tgk bahan bahan

Bahan bahan:
  • Rolled oat
  • susu rendah lemak
  • yogurt
Basically hanya perlukan 3 bahan utama seperti di atas sahaja..then anda boleh pelbagaikan oat tersebut seperti gunakan susu coklat, boleh tambah chia seeds dan juga buah buahan..macam AD, lagi prefer gunakan rolled oat..sebab nya bila dibiarkan semalaman oat tersebut tak la terlampau lembik..tak lalu nak makan klo lembik sgt ha..heheh

ni la rupanya rolled oats tu

tada! ni yang AD buat..kali ni guna susu HL then letak chia seeds untuk lagi kenyang dengan topping with buah naga..yummehhh..simple je kan. taknak cuba ke..lai la..laii

You May Also Like

15 Comments

  1. oat biasa takleh ke? ahaha rumah sha banyak oat biasa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sha..tapi klo oat biasa cumanya die cepat kembang..so kne makan cepat cepat..takot muak je..tp klo da biasa dgn oat tu..oke je..xde hal lah

      Delete
  2. Teringin nak cuba. Cuma risau tekak tak boleh nak telan.. Kikiki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nad pon dlu cmtu gak kak sha..mmg tak lalu ngan oat..tp bile tukar oat..pkai rolled oat ni,serasi lak, tekak..die tak lembik tau..even da semalaman..so bile makan..still rasa rangup tu..

      Delete
  3. boleh try cari lah rolled oat ni nanti. thanks share :D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. simple dan mudah..5 minit je pon nk prepared die

      Delete
  5. Terima kasih sebab selalu singgah di blog ejulz yg x seberapa ni :)
    1. Senarai Pengomen Tegar JUN 2018

    ReplyDelete
  6. Zumal ingat dedulu rajin masukkan oat dalam air milo tapi sebab digabung dengan milo rasanya ia menambah lemak jer. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tau...die rase muak kan..sbb kembang semacam kan..hehehe ni AD kekadang guna milo gak..die tak kembang..

      Delete
  7. sedap tak kak? rabia mmg tak suka minum oat.

    ReplyDelete