DIY photo gallery

Saturday, November 21, 2015
First time update blog pkai mobile fon..cewah..gara-gara tak ade pc..heheh..not bad la cuma ku rindu bunyi keyboard.Back to da track..rini nk ajar buat wall gallery..biasa la hari mggu kan..xtahu nak buat ape..dok uma kite cantikkn bilik jela yang mampu..

Bahan-bahan yang diperlukan ialah gambar yang secukupnya..saiz die depends pada korang la..mcm iera buat saiz a5..lagi kecik lagi cun asenye la..hahaha..pastu brg yg lain ialah tac,kertas hitam utk jdkan border..tak lupa juga gam dan gunting.

antara bahan bahan nya
Okeh cara dia senang je..potong gambar ikot saiz yang korang suka..pastu tampal je atas kertas hitam tu..ikot kreativiti..macam iera ade mix dgn quote xlupa juga paris..harusla..beta kan fanatik dgn paris..

Nak tgk tak progress die smpai habis sila scroll  ke bwh..

Ni bile da potong dan susun ikot frame.

Kite start ngan eiffel tower dlu..pastu tambah gambar lain kat sekeliling..

Then tambah quotes..

Finale
Tadaaaaa..cantik x..yg last pasang lampu bilik..da lme beli kat ikea..tp bru la ni la gune..bru romatik sket bilik beta..ambik mood membaca. Pasni kompem semangat nak bace novel..hehehe..

7 comments:

  1. rajinnyer biat frame wall gituu., kipidap

    ReplyDelete
  2. Aah wak..nak ambik mood sket..biar semangat seket dok dlm bilik..heheh

    ReplyDelete
  3. Kreatifnya awak, rasa macam idea vintage pun ada... =D good work sis...

    ReplyDelete
  4. eintan:cool kan..mai la buat jugak
    shikin:hehehe..idea tu dtg mase tgh buat..ikotkan je..aah mmg ske vintage pon..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.