Friday, May 22, 2020

Easy and fun Greek Yogurt dessert

Hari panas macam ni apa kata berbuka dengan dessert yang manis dan mudah sangat penyediaan die..Greek yogurt! Rasa lega je tekak bila dapat dessert ni tau. Dah la senang, cepat pulak nak buat.. jom kita tengok bahan bahan nya.

  • Greek Yogurt ( siapa yang tak suka greek yogurt boleh tukar kepada yogurt biasa)
  • biskut( kebetulan ada choc chip) anda boleh gunakan apa jua biskut
  • Kacang (optional) kalau taknak letak pon takpe
  • Susu kotak (AD gunakan susu HL kotak kecil)
cara caranya:
  1. Kacau yogurt dengan sedikit susu sampai menjadi fluffy
  2. Hancurkan biskut dan kacang
  3. Lapiskan biskut di bahagian bawah dan selang selikan dengan yogurt 



Tada!!! siap dah.. simpan di peti sejuk sementara tunggu untuk berbuka
Share:

Saturday, May 9, 2020

SEGMEN : UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19

Hey guys! Hoping that dunia cepat cepat bebas daripada si covid tu. Moga dunia kembali pulih, kesian kepada unsung hero kita...abam posmen, kakak nurse, pakcik polis, adik dokter,grab and food panda rider, acik cleaner haihh banyak lagi la..terima kasih dalam menjalankan amanah tugas anda dengan sebaiknya..so why not kita ambik kesempatan ini dengan join segmen daripada ejul "SEGMEN : UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19" dengan harapan,mereka sentiasa kuat dan tabah. 





AD tak join tau..AD cuma promote sebab AD salah seorang daripada penaja segmen ini. Guys ape lagi tekan je gambar tu untuk join segmen ni okay..all the best...of coz la ade hadiah..alahh buat buat tak tahu pula.heheh



Share: